Μικτά το πετρέλαιο - Καμία παρέμβαση από ΟΠΕΚ

Κατεύθυνση φαίνεται να αναζητεί το πρωί της Πέμπτης η διεθνής αγορά πετρελαίου, καθώς εν μέσω αύξησης των αποθεμάτων σε ΗΠΑ και κρίσης στη Μ. Ανατολή οι τιμές του παρουσιάζουν μικτή εικόνα, ενώ ο ΟΠΕΚ δηλώνει ότι δεν θα παρέμβει καθόλου στις τιμές.

Κατεύθυνση αναζητεί το πρωί της Πέμπτης η διεθνής αγορά πετρελαίου, με τις τιμές να παρουσιάζουν μικτή εικόνα εν μέσω αύξησης των αποθεμάτων σε ΗΠΑ και κρίσης στη Μ. Ανατολή, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ δήλωσε ότι ο Οργανισμός δεν πρόκειται να παρέμβει στην πορεία των διεθνών τιμών.

Η τιμή του αργού πετρελαίου, ακολουθώντας τη χθεσινή πτωτική του πορεία, κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,02% πλησιάζοντας τα 27,54 δολάρια, ενώ το brend στην αγορά του Λονδίνου εμφανίζει τάσεις οριακής ανόδου κατά 0,09%, στα 27,36 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά δεν μπορεί να βρει ισορροπία σε ένα κλίμα που από τη μία είναι ”πολεμικό” και από την άλλη ανακοινώνονται αυξήσεις των αποθεμάτων στη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα του κόσμου. Ωστόσο, εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία των πραγμάτων στη Μ. Ανατολή, καθώς δεν διαφαίνονται σημάδια εξεύρεσης λύσης.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ, ωστόσο, δήλωσε πριν από λίγο ότι ”ο Οργανισμός δεν πρόκειται να προβεί σε κανενός είδους παρέμβαση προκειμένου να μειώσει τις διεθνείς τιμές” εξηγώντας ότι ”η άνοδος δεν είναι αποτέλεσμα έλλειψης αποθεμάτων ή κερδοσκοπικών διαθέσεων, αλλά πολιτικών γεγονότων, οπότε ο Οργανισμός δεν θα παρέμβει”.

Οσον αφορά στο χρυσό, το πρωί της Πέμπτης διαπραγματεύεται λίγο χαμηλότερα κατά 1%, με την τιμή του να συνεχίζει να τελεί υπό ”πολεμικές συνθήκες”, όπως συνηθίζουν να λένε οι αναλυτές, πέριξ των 301,75 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v