Υποχωρεί ελαφρώς το πετρέλαιο

Υποχωρεί ελαφρώς το πρωί της Τετάρτης η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου –αλλά και του brend- από το υψηλό των 28 δολαρίων που είχε προσεγγίσει το βράδυ της Τρίτης, καθώς ανακοινώθηκε ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ ανήλθαν στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 11 μηνών.

Υποχωρεί από το ”υψηλό” των 28 δολαρίων –που προσέγγισε το βράδυ της Τρίτης- η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς ανακοινώθηκε ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ ανήλθαν την προηγούμενη εβδομάδα στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 11 μηνών.

Ετσι, η τιμή του NYMEX υποχωρεί κατά 0,52% και προσεγγίζει τα 27,19 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ πτωτικές τάσεις κατά 0,86% καταγράφει και η τιμή του brend στο Λονδίνο πέριξ των 26,80 δολαρίων ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα ήταν αυξημένα κατά τη μέτρηση της περασμένης εβδομάδας κατά 322 εκατ. βαρέλια (δηλαδή αύξηση 6,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι), γεγονός που επιδρά –τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα- εξισορροπητικά στις διεθνείς τιμές.

Οσον αφορά στην τιμή του χρυσού, συνεχίζει να βρίσκεται στα υψηλά επίπεδα των 304,45 δολαρίων ανά ουγκιά, παρά το γεγονός ότι καταγράφει τάσεις υποχώρησης κατά 1,40% από το πρωί της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v