Μικτή εικόνα στην αγορά πετρελαίου

Χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση φαίνεται να κινείται το πρωί της Παρασκευής η διεθνής αγορά πετρελαίου, καθώς μετά τις ”πυροσβεστικές” δηλώσεις Μπους για τη Μέση Ανατολή που έριξαν τις τιμές, η αγορά παρουσιάζει μικτή εικόνα.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν το πρωί της Παρασκευής οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς μετά τις ”πυροσβεστικές” δηλώσεις Μπους για τη Μέση Ανατολή που έριξαν τις τιμές, η αγορά φαίνεται να αναζητεί κατεύθυνση.

Η τιμή του αργού πετρελαίου NYMEX κινείται ανοδικά κατά 0,22% προσεγγίζοντας τα 26,80 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ αντίθετη είναι η πορεία του brend στο Λονδίνο, το οποίο υποχωρεί κατά 0,41%, στα 26,90 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά θα δυσκολευτεί να βρει προσανατολισμό, καθώς αφενός οι ΗΠΑ έδειξαν να δραστηριοποιούνται για την αποσόβηση της κρίσης, αφετέρου κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η παρουσία του Κόλιν Πάουελ στη Μ. Ανατολή θα φέρει την ηρεμία και δεν θα έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, και αυτή κινείται με πτωτικές διαθέσεις κατά 0,15% προσεγγίζοντας τα 300,85 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v