Νέα άνοδος αποθεμάτων ρίχνει το πετρέλαιο

Υποχωρεί το πετρέλαιο κάτω από τα 26 δολάρια το πρωί της Τετάρτης, καθώς έκθεση του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου κάνει λόγο για νέα άνοδο των αποθεμάτων σε αργό πετρέλαιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε τιμές χαμηλότερες των 26 δολαρίων ανά βαρέλι κινούνται οι διεθνείς τιμές μαύρου χρυσού το πρωί της Τετάρτης, καθώς έκθεση του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου κάνει λόγο για νέα άνοδο των αποθεμάτων σε αργό πετρέλαιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Έτσι, το αργό πετρέλαιο καταγράφοντας απώλειες της τάξεως έως και 2%, προσεγγίζει τα 25,90 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και η τιμή του brend στο Λονδίνο κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα, πέριξ των 25,55 δολαρίων ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ”καθοδική τάση” στην αγορά πετρελαίου οφείλεται κυρίως, σε έκθεση που αναφέρει ότι τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,3% την προηγούμενη εβδομάδα και οι εισαγωγές προσέγγισαν το υψηλότερο επίπεδο του έτους, προσεγγίζοντας τα 9.25 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου ανάφερε ”τα διυλιστήρια ήθελαν να σιγουρέψουν τα αποθεματικά λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή”, δήλωση που επηρέασε πτωτικά τις διεθνείς τιμές.

Και ο χρυσός, όμως, στην αγορά μετάλλων υποχωρεί κατά 0,55% προσεγγίζοντας τα 298,00 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v