Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά τους Ισραηλινούς

Τάσεις υποχώρησης εμφανίζει το πρωί της Τρίτης το πετρέλαιο, καθώς διαφαίνονται σημάδια εκτόνωσης της κρίσης στη Μ. Ανατολή, με τα Ισραηλινά στρατεύματα να αποχωρούν από τη Δυτική Όχθη.

Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρεί το πρωί της Τρίτης το πετρέλαιο, καθώς διαφαίνονται σημάδια εκτόνωσης της κρίσης στη Μ. Ανατολή, με τα Ισραηλινά στρατεύματα να αποχωρούν από τη Δυτική Όχθη.

Η τιμή του αργού πετρελαίου, υποχώρησε κατά 0,36% στα 26,18 δολάρια ανά βαρέλι, ύστερα από την ανακοίνωση ότι τα ισραηλινά στρατεύματα αποχωρούν από τις καταληφθείσες πόλεις, ενώ και η τιμή του brend στην αγορά του Λονδίνου καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,35% και διαμορφώνεται στα 26,00 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές δηλώνουν αφενός ότι ”η κίνηση αυτή δεν υποδηλώνει τον τερματισμό των συγκρούσεων”, ωστόσο επισημαίνουν ότι ”θα ηρεμήσει την αγορά”. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου ότι τουλάχιστον αυτή η κίνηση ”είναι μια αρχή”.

Στην υποχώρηση των τιμών φαίνεται να επέδρασαν θετικά και οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπους στη Wall Street Journal, ο οποίος τόνισε ”δεν δραματοποιούμε την κατάσταση όσον αφορά στο πετρέλαιο. Θα αναλύσουμε όλες τις προοπτικές εισαγωγών, απλώς μας προβληματίζει όσον αφορά στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μας”. Παράλληλα, ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ Ναϊμί επεσήμανε ότι ”δεν υπάρχει απειλή για τον εφοδιασμό της παγκόσμιας αγοράς με πετρέλαιο από τα αραβικά κράτη”.

Όσον αφορά στο χρυσό, η τιμή του ακολουθεί επίσης καθοδική πορεία της τάξεως του 1%, και κυμαίνεται το πρωί της Τρίτης στα 299,35 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v