Ανεβαίνει πάλι το πετρέλαιο λόγω Μ. Ανατολής

Ανοδική πορεία ακολουθούν για ακόμη μια φορά οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς η ένταση της βίας στη Μέση Ανατολή, παρά την επίσκεψη Πάουελ στην περιοχή, πυροδοτεί τις τιμές.

Με τάσεις ανόδου κινούνται το πρωί της Δευτέρας οι τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς η ένταση της βίας στη Μέση Ανατολή, παρά την επίσκεψη Πάουελ στην περιοχή, πυροδοτεί τις τιμές.

Η τιμή του αργού πετρελαίου βρίσκεται στα 26,73 δολάρια ανά βαρέλι έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 0,52%, ενώ και το brend στην αγορά του Λονδίνου κινείται ανοδικά κατά 0,96% στα 26,47 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τιμές άρχισαν να γυρίζουν έντονα ανοδικά ύστερα από τις κινήσεις των Ισραηλινών το Σαββατοκύριακο, οι οποίοι δεν έδειξαν να συμφωνούν με τις παραινέσεις Μπους για τερματισμό της βίας, εισβάλλοντας με τανκς και ελικόπτερα στη Δυτική Όχθη και σφυροκοπώντας το Ναό της Γεννήσεως.

Παράλληλα, τις τιμές επηρέασε κατά 2,3% και η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ ύστερα από τη συνάντησή του με τον πλανητάρχη, ότι ενδέχεται οι δύο σύμμαχοι να προχωρήσουν σε στρατιωτική δράση κατά του Ιράκ. Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση αναλυτή της Deutsche Securities Asia ”είτε οι πιέσεις προέρχονται από τις συρράξεις μεταξύ Ισραηλινών – Παλαιστινίων, είτε μεταξύ Αμερικανών – Ιρακινών, το αποτέλεσμα για την τιμή του πετρελαίου είναι ίδιο”.

Αντίθετα, στην αγορά μετάλλων, πτωτική κατά 1,40% είναι η τάση για το χρυσό το πρωί της Δευτέρας, με την τιμή του να έχει υποχωρήσει από τα ”επίπεδα πολέμου”, όπως χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τις τιμές άνω των 302 δολαρίων, και να κυμαίνεται στα 298,85 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v