Ο Τσάβεζ ”ανεβάζει” το πετρέλαιο

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού μετά την επάνοδο στην εξουσία του Ούγκο Τσάβεζ. Η τιμή του brent σημειώνει άνοδο 0,37% και διαμορφώνεται στα 23,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ σημαντική πτώση 1,9% καταγράφει η τιμή του χρυσού.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού μετά την επάνοδο στην εξουσία του Ούγκο Τσάβεζ. Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η επάνοδος του Τσάβεζ στη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας, που αποτελεί την τρίτη σε μέγεθος πετρελαιοπαραγωγό χώρα του ΟΠΕΚ, θα σημάνει τον περιορισμό της παραγωγής και εξαγωγής πετρελαίου καθώς θεωρείται δεδομένο ότι η χώρα θα συμμορφωθεί με την απόφαση για μείωση της ημερήσιας παραγωγής.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, ότι τις δύο ημέρες της απομάκρυνσης του Τσάβεζ από την εξουσία, ο επικεφαλής των κρατικών διυλιστηρίων, ζήτησε από πετρελαϊκές εταιρίες, να αυξήσουν την παραγωγή τους, προκειμένου η Βενεζουέλα να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στη διεθνή αγορά, εκμεταλλευόμενη την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Το απόγευμα η τιμή του brent σημείωνε άνοδο 0,37% και διαμορφωνόταν στα 23,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη σημείωνε άνοδο 0,22% και διαμορφωνόταν στα 23,94 δολάρα το βαρέλι. Να σημειωθεί τέλος, ότι η τιμή του χρυσού καταγράφει σημαντική πτώση 1,90%, αλλά εξακολουθεί να κινείται πάνω από τα 300 δολάρια η ουγκιά (300,35).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v