Σημαντική πτώση σε πετρέλαιο και χρυσό

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την παραίτηση του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες. Σημαντική πτώση καταγράφει και η τιμή του χρυσού η οποία ωστόσο διαμορφώνεται πάνω από τα 300 δολάρια.

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την παραίτηση του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε ομαλοποίηση των εξαγωγών αργού από την υπ’ αριθμόν τέσσερα, παγκοσμίως, πετρελαιοεξαγωγική χώρα.

Η τιμή του brent υποχώρησε κατά 27 σεντς στα 24,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού απώλεσε 44 σεντς για να υποχωρήσει στα 24,46 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές έχουν υποχωρήσει σημαντικά από τα υψηλά επίπεδα στα οποία εκτινάχθηκαν στην αρχή της βδομάδας, όταν το Ιράκ ανακοίνωσε την αναστολή των εξαγωγών αργού για 30 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βενεζουέλα συγκαταλέγεται μεταξύ των κυριοτέρων προμηθευτών αργού στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, η παραγωγή της χώρας μειώθηκε κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ παράλληλα μειώθηκε και ο ρυθμός παραγωγής στα διυλιστήρια της χώρας.

Σημαντική πτώση 1,6% καταγράφει και η τιμή του χρυσού η οποία ωστόσο, κινείται πάνω από τα επίπεδα των 300 δολαρίων και πιο συγκεκριμένα στα 300,65 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v