Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω αποθεμάτων ΗΠΑ

Με ανοδική τάση διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν πέραν του αναμενόμενου την περασμένη εβδομάδα.

Ανοδική τροχιά ακολουθούν το πρωί της Τετάρτης οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού, κυρίως λόγω της ανακοίνωσης του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν πέραν του αναμενόμενου την περασμένη εβδομάδα.

Το αργό πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά έως και κατά 2,6% μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για να υποχωρήσει μετά στο +0,69% και τα 25,70 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brend κερδίζει 0,62% πλησιάζοντας τα 25,20 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αμερικανικά αποθέματα σε αργό πετρέλαιο υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 2,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωσή τους από τις 12 Οκτωβρίου του 2001.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, το γεγονός αυτό δεν είναι άκρως ανησυχητικό για το μέλλον, προσδιορίζει όμως ”τη σημασία της Βενεζουέλας στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου”, καθώς εκτιμάται ότι λόγω της κρίση στην εν λόγω παραγωγό χώρα, μειώθηκαν τα αποθέματα στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός καταγράφει το πρωί της Τετάρτης ανοδική πορεία κατά 1,85%, προσεγγίζοντας τα 300,40 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v