Ανοδικές τάσεις στο πετρέλαιο

Το Κουβέϊτ ανακοίνωσε σήμερα ότι τάσσεται κατά της επιβολής πετρελαϊκού εμπάργκο στους βασικούς συμμάχους του Ισραήλ, ενώ το Ιράκ απειλεί ότι θα παρατείνει το εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου. Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν νευρικότητα στις τιμές πετρελαίου, οι οποίες σημειώνουν ελαφρά άνοδο.

Το Κουβέϊτ ανακοίνωσε σήμερα ότι παραμένει κατά της επιβολής πετρελαϊκού εμπάργκο στους βασικούς συμμάχους του Ισραήλ, όπως πρότεινε το Ιράν και εξέφρασε την υποστήριξή του στις διπλωματικές προσπάθειες που διεξάγονται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ για την επίλυση της κρίσης στην Μέση Ανατολή. Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το Ιράν πρότεινε να κηρύξουν οι ισλαμικές χώρες εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου προς τους κύριους συμμάχους του Ισραήλ για ένα μήνα σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους.

Στο μεταξύ το Ιράκ απειλεί ότι θα παρατείνει για ένα μήνα το εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου, όπως επεσήμανε σήμερα ο ιρακινός υπουργός Πετρελαίου, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει σε συνάρτηση με πολλούς παράγοντες, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν δημιουργήσει νευρικότητα στην αγορά με τις τιμές να κινούνται σε υψηλότερα από τα πρωινά επίπεδα. Ειδικότερα, η τιμή του brent στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,57% και διαμορφώνεται στα 24,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη σημειώνει άνοδο 0,40% και διαμορφώνεται στα 25,20 δολάρια το βερέλι. Αντίθετα, πτώση 0,56% καταγράφει η τιμή του χρυσού η οποία διαμορφώνεται στα 299,30 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v