Αναζητεί σταθερότητα η αγορά πετρελαίου

Μικτή εικόνα παρουσιάζει το πρωί της Τρίτης η αγορά πετρελαίου με τις διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού να προσπαθούν να σταθεροποιηθούν ύστερα από τη χθεσινή πτώση λόγω επανόδου του Τσάβες στην προεδρεία της Βενεζουέλας.

Εναλλάσσουν πρόσημα το πρωί της Τρίτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, προσπαθώντας να σταθεροποιηθούν, ύστερα από τη χθεσινή πτώση που αποδόθηκε στην επάνοδο του Τσάβες στην προεδρεία της Βενεζουέλας.

Η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε οριακά κατά 0,01% πέριξ των 24,79 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του brend στην αγορά του Λονδίνου ακολουθεί ελαφρώς ανοδική πορεία κατά 0,09% κοντάστα 24,15 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά είναι ακόμη ”μουδιασμένη” από την αναστάτωση που προκάλεσε η κατάσταση στη Βενεζουέλα, ενώ ανησυχία για τη σταθερότητα των τιμών προκαλεί και το νέο αίτημα από πλευράς Τεχεράνης, αυτή τη φορά, για εμπάργκο πετρελαίου προς ΗΠΑ – Ισραήλ. Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς Κουβέιτ, το οποίο διαχώρισε τη θέση του, όσον αφορά σε μια τέτοια προοπτική, τονίζοντας ότι δεν αποδέχεται τέτοιου είδους μεθόδους.

Στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός ακολουθεί πτωτική πορεία κατά 0,35% με την τιμή του να προσεγγίζει τα 299,50 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v