Χαμηλότερα πετρέλαιο και χρυσός

Η διαβεβαίωση της Σαουδικής Αραβίας ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ”εμπάργκο” στις πωλήσεις πετρελαίου, για να υποστηρίξει το Παλαιστινιακό, οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές του πετρελαίου.

Η διαβεβαίωση της Σαουδικής Αραβίας ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει εμπάργκο στις πωλήσεις πετρελαίου προκειμένου να υποστηρίξει το Παλαιστινιακό, οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές του πετρελαίου.

Ο σαουράραβας υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο που θα αντιδράσει η κυβέρνηση του Ριάντ στην έκκληση του Ιράκ για υποστήριξη του διαρκείας 30 ημερών πετρελαϊκού εμπάργκο που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στις παλαιστινιακές περιοχές της Δυτικής Οχθης. Να σημειωθεί ότι η Βαγδάτη θα αποφασίσει στις 8 Μαΐου αν θα παρατείνει το εμπάργκο. Ο πρίγκιπας Σαούντ υπογράμμισε την υποστήριξη της χώρας του προς τους Παλαιστίνιους αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση του Ριάντ θεωρεί το πετρέλαιο περισσότερο ως μία πηγή για επενδύσεις και ανάπτυξη παρά ως ένα οικονομικό όπλο.



Μετά το χθεσινό ράλι τιμών –στο υψηλότερο σημείο από τις 9 Απριλίου-, η τιμή του αργού υποχωρεί κατά 0,35% και διαμορφώνεται στα 25,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ πτώση σημειώνει και η τιμή του brent η οποία διαμορφώνεται στα 25,34 δολάρια ανά βαρέλι. Πτώση καταγράφει και η τιμή του χρυσού η οποία διαμορφώνεται στα 302,15 δολάρια η ουγκιά σημειώνοντας πτώση 1,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v