Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω Ροντρίγκεζ

Ανοδική πορεία ακολουθούν στην αρχή της εβδομάδας οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, ύστερα από την ανακοίνωσης παραίτησης του γγ του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ, ενώ σε ανοδική τροχιά έχει περιέλθει και ο χρυσός.

Με τάσεις ανόδου ξεκινούν την εβδομάδα οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, ύστερα από την ανακοίνωσης παραίτησης του γγ του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ, ενώ σε ανοδική τροχιά έχει περιέλθει και ο χρυσός.

Ύστερα από την ανακοίνωση της παραίτησης του Αλί Ροντρίγκεζ από τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ, η τιμή του αργού πετρελαίου εκτοξεύθηκε κατά 1,5%, ενώ το πρωί της Δευτέρας ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία κατά 0,44% πέριξ των 26,88 δολαρίων ανά βαρέλι. Ανάλογη και η πορεία του brend στο Λονδίνο το οποίο κερδίζει 0,45% στα 26,30 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο Αλί Ροντρίγκεζ, παραιτήθηκε της θέσης του προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της μεγαλύτερης πετρελαϊκής της Βενεζουέλας, PDVSA, οι απεργιακές κινητοποιήσεις του εργατικού δυναμικού της οποίας, είχαν οδηγήσει μία εβδομάδα πριν σε στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του προέδρου της χώρας, Ούγκο Τσάβες.

Ο Τσάβες κατά την επάνοδό του δήλωσε ότι θα ακολουθήσει κατά γράμμα τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ για την ημερήσια παραγωγή και όπως δηλώνουν αναλυτές της αγοράς ”η τοποθέτηση Ροντρίγκεζ στην κεφαλή της PDVSA θα δώσει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση Τσάβες, καθώς ο πρώην γγ του ΟΠΕΚ χαίρει σεβασμού στην παγκόσμια πετρελαϊκή οικογένεια”.

Παράλληλα, όμως, με την άνοδο του μαύρου χρυσού, την ανηφόρα έχουν πάρει και η τιμές του χρυσού, ο οποίος επανέρχεται ανοδικά στο προσκήνιο. Το πρωί της Δευτέρας, ο χρυσός διαπραγματεύεται με άνοδο της τάξεως του 0,90% με την τιμή του στα υψηλά επίπεδα των 302,95 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v