Ανοδικά το πετρέλαιο-Κάτω ο χρυσός

Ανοδικά συνεχίζουν την πορεία τους οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, μετά την αποχώρηση του γγ του ΟΠΕΚ Αλί Ροντρίγκεζ από τη θέση του αλλά και τις εκκλήσεις του Ιράκ προς τις αραβικές χώρες για εμπάργκο, ενώ πτωτικά αλλά σε υψηλά ακόμη επίπεδα διαπραγματεύεται ο χρυσός.

Με ανοδικές τάσεις διαπραγματεύονται οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, μετά την αποχώρηση του γγ του ΟΠΕΚ Αλί Ροντρίγκεζ από τη θέση του αλλά και τις εκκλήσεις του Ιράκ προς τις αραβικές χώρες για εμπάργκο, ενώ πτωτικά αλλά σε υψηλά ακόμη επίπεδα διαπραγματεύεται ο χρυσός.

Το πρωί της Τρίτης, η τιμή του αργού πετρελαίου κερδίζοντας 0,15% κυμαίνεται σε 26,55 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brend βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,11% στα 26,00 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική πορεία οφείλεται εν μέρει στην επιστροφή Ροντρίγκεζ στη Βενεζουέλα, που εκτιμάται ότι θα σταθεροποιήσει στο άμεσο μέλλον τις τιμές. Οι ίδιοι τονίζουν ότι ενώ αρχικά οι αγορά δεν έδειξε να επηρεάζεται από την έκκληση του Σαντάμ Χουσεϊν προς τις αραβικές χώρες να μειώσουν τις εξαγωγές πετρελαίου προς τη Δύση ως μέσο πίεσης για την Παλαιστίνη –καθώς υπήρξε διαβεβαίωση από πλευράς Σαουδικής Αραβίας ότι θα καλύψει κάθε κενό στην παραγωγή- ενδέχεται σήμερα να ”πιεστούν” ανοδικά από τις δηλώσεις αυτές.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός ακολουθεί το πρωί της Τρίτης πτωτική πορεία κατά 0,35%, με την τιμή του ωστόσο, να συνεχίζει να βρίσκεται στα υψηλά επίπεδα των 302,55 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v