Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο

Ελαφρά ανοδικές τάσεις καταγράφουν το απόγευμα της Τρίτης οι τιμές του brent και του αργού, έχοντας ανακάμψει από τις απώλειες που προκάλεσε η δήλωση του σαουδάραβα υπουργού πετρελαίου, ότι τα παγκόσμια αποθέματα (σήμερα σε ικανοποιητικό επίπεδο), θα καθορίσουν την επόμενη κίνηση του ΟΠΕΚ.

Σε άνοδο μετετράπη η ελαφρά πτώση που κατέγραφαν από το πρωί της Τρίτης οι τιμές του brent και του αργού. Η πτώση των τιμών προήλθε από τη δήλωση του σαουδάραβα υπουργού πετρελαίου Αλί Ναίμι, ότι τα επίπεδα των αποθεμάτων της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, θα είναι αυτά που θα καθορίσουν την επόμενη κίνηση του ΟΠΕΚ.

Το απόγευμα η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 25,96 δολάρια ανά βαρέλι καταγράφοντας μικρή άνοδο 0,07%, ενώ η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται στα 26,64 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,24%.

Παρατηρητές της αγοράς επισημαίνουν ότι η σταθεροποίηση των τιμών οφείλεται στις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι θα καλύψει τα κενά στην παραγωγή, που ενδέχεται να προκύψουν από τις πιέσεις του Χουσεϊν προς τον μουσουλμανικό κόσμο για μείωση των εξαγωγών πετρελαίου στη Δύση.



Ανοδικές τάσεις ακολουθεί και η τιμή του χρυσού, η οποία ωστόσο δεν πέφτει κάτω από τα 300 δολάρια. Συγκεκριμένα η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο της τάξης του 1% και διαμορφώνεται στα 303,85 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v