Υποχωρούν πετρέλαιο – χρυσός

Πτωτική τάση ακολουθούν το πρωί της Παρασκευής οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, αλλά και η τιμή του χρυσού, που είχε ξεπεράσει χθες τα 308 δολάρια ανά ουγκιά.

Με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται το πρωί της Παρασκευής, τόσο η τιμή του χρυσού που είχε ξεπεράσει χθες τα 308 δολάρια ανά ουγκιά, αλλά και οι διεθνείς τιμές πετρελαίου.

Το αργό πετρέλαιο, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 0,28% βρίσκεται στα 26,45 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ με ανάλογο ποσοστό πτώση το brend κυμαίνεται σε 25,65 δολάρια.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχωρούν ύστερα από ρητή δήλωση του αμερικανού προέδρου Μπους σύμφωνα με την οποία ”η Σαουδική Αραβία έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο ως όπλο πίεσης, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα αποθέματα”.

Την ίδια ώρα η τιμή του χρυσού, που επηρεασμένη από την πτωτική τάση του δολαρίου και των διεθνών χρηματαγορών ξεπέρασε χθες τα 308 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας ρεκόρ από το Φεβρουάριο του 2000, υποχωρεί το πρωί της Παρασκευής κατά 0,35% πλησιάζοντας τα 307,40 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v