Ανοδική τροχιά για χρυσό-κάτω το πετρέλαιο

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κινείται η τιμή του χρυσού για δεύτερη συνεχή ημέρα, έχοντας όμως υποχωρήσει κάτω από τα 305 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ πτωτικές τάσεις εμφανίζουν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου.

Για δεύτερη συνεχή ημέρα συνεχίζει την ανοδική του πορεία η τιμή του χρυσού, έχοντας ωστόσο υποχωρήσει κάτω από 305 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ πτωτικές τάσεις εμφανίζουν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου.

Η τιμή του χρυσού διαπραγματεύεται το πρωί της Πέμπτης στα επίπεδα των 304,60 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 0,25%, ενώ όσον αφορά στις τιμές πετρελαίου το NYMEX υποχωρεί κατά 0,06% στα 26,32 δολάρια ανά βαρέλι και το brend κατά 0,13% στα 25,63 δολάρια.

Σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτών το πρωί της Πέμπτης, ”ο χρυσός επωφελείται από την πτωτική τάση του δολαρίου” και μάλιστα όπως οι ίδιοι εκτιμούν ”υπάρχει δυνατότητα τη διεθνής τιμή του να κινηθεί στο εύρος μεταξύ 305 – 307 δολαρίων ανά ουγκιά έως το τέλος της εβδομάδας”.

Τονίζουν μάλιστα, αναφερόμενοι σε όσους επενδυτές ανησυχούν από την αύξηση της τιμής του χρυσού, ότι αυτό συμβαίνει όχι λόγω ”συγκυρίας” αλλά με καθαρούς όρους ελεύθερης αγοράς και ”λόγω της πτώσης των κεφαλαιαγορών και των νομισμάτων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v