Πάνω από τα 308 δολάρια ο χρυσός

Στα 308,70 δολάρια ανά ουγκιά σκαρφάλωσε η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της σημαντικής εξασθένησης του δολαρίου έναντι του ελβετικού φράγκου και του ευρώ. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 μηνών.

Στα 308,70 δολάρια ανά ουγκιά διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού σημειώνοντας άνοδο 4,35%, επίπεδα τα οποία, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, έχουν ξαφνιάσει ακόμη και τους εμπλεκόμενους σε αυτήν. Η έντονα ανοδική τάση οφείλεται στην εξασθένηση του δολαρίου έναντι του ελβετικού φράγκου, αλλά και του ευρώ.

Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα, από την 7η Φεβρουαρίου του 2000, οπόταν και η τιμή του χρυσού είχε αγγίξει τα 319 δολάρια ανά ουγκιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί ο χρυσός διαπραγματευόταν στα 304,60 δολάρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εάν συνεχιστεί η εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος, ο χρυσός αναμένεται να σταθεροποιηθεί στα 306-308 δολάρια η ουγκιά. Σε γενικές γραμμές πάντως, η αύξηση της τιμής του χρυσού οφείλεται, όπως επισημαίνεται, στις απρόβλεπτες διακυμάνσεις των χρηματαγορών και των νομισμάτων.

Οσον αφορά στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του brent στην αγορά του Λονδίνου σημειώνει ελαφρά πτώση, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου ενέργειας (DoE) ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού είναι επαρκή. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνονται σε εβδομαδιαία βάση, τα αποθέματα αργού είναι αυξημένα κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια, την στιγμή που οι αναλυτές της αγοράς περίμεναν μείωση.

Η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 25,67 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,09%. Αντίθετα, η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη σημειώνει οριακή άνοδο 0,02% και διαμορφώνεται στα 26,40 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v