Πάνω από 310 δολάρια ο χρυσός-Κάτω το πετρέλαιο

¶μεση επίπτωση της σημαντικής υποχώρησης της τιμής του δολαρίου έναντι του ευρώ, αποτελεί η εκτόξευση του χρυσού πάνω από τα 310 δολάρια ανά ουγκιά το πρωί της Δευτέρας.

Πάνω από 310 δολάρια ανά ουγκιά διαπραγματεύεται το πρωί της Δευτέρας η διεθνής τιμή του χρυσού, που επηρεάζεται άμεσα από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Νωρίς το πρωί της Μ. Δευτέρας, η τιμή του χρυσού είχε εκτοξευθεί στα 311,02 δολάρια ανά ουγκιά για να υποχωρήσει ύστερα από λίγο στα 310,85 καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 0,35%.

Οι αναλυτές εμφανίζονται νευρικοί, τονίζοντας ότι η τάση αύξησης της τιμής του μετάλλου θα αυξηθεί κι άλλο, εφόσον αναπροσαρμοσθεί η ισοτιμία δολαρίου - ευρώ υπέρ του δεύτερου.

Εντελώς αντίθετο είναι το κλίμα στην αγορά πετρελαίου με το αργό, αλλά και το brend να ακολουθούν τάσεις υποχώρησης κατά 0,23% (στα 26,88 δολάρια) το πρώτο και κατά 0,21% (στα 25,98 δολάρια ανά βαρέλι) το δεύτερο.

Κύριος λόγος υποχώρησης των διεθνών τιμών των καυσίμων, η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Μπους ότι ”ο Αριέλ Σαρόν και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ έχουν συμφωνήσει σε κοινό σχέδιο αποκλιμάκωσης της κρίσης”, και η παράλληλη επιβεβαίωση ότι η πολιορκία του αργηχείου του Αραφάτ στη Ραμάλα θα διακοπεί σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v