Τραβάει την ανηφόρα ο χρυσός

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ενώ αντίθετα ο χρυσός ξεπέρασε και τα 309 δολάρια η ουγκιά, συνεχίζοντας το χθεσινό ρεκόρ που τον εκτόξευσε σε υψηλα 26 μηνών.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ενώ αντίθετα ο χρυσός ξεπέρασε και τα 309 δολάρια την ουγκιά, συνεχίζοντας το χθεσινό ρεκόρ που τον εκτόξευσε σε υψηλα 26 μηνών.

Η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη σημειώνει πτώση 0,28% και διαμορφώνεται στα 26,45 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ αντίστοιχη πτώση εμφανίζει και η τιμή του brent, η οποία διαμορφώνεται στα 25,65 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν μετά τη δήλωση του αμερικανού προέδρου, οτι η Σαουδική Αραβία παρείχε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο ως όπλο πίεσης, γεγονός το οποίο, όπως είπε, δεν θα δημιουργήσει προβλήματα με τα αποθέματα.

Η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 309,05 δολάρια ανα ουγκιά σημειώνοντας άνοδο 1,2%. Ο χρυσός ενισχύεται από την αδυναμία του αμερικανικού νομίσματος και των διεθνών χρηματαγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v