Υψηλά ακόμη ο χρυσός-Υποχωρεί το πετρέλαιο

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να διατηρείται η διεθνής τιμή του χρυσού, παρά την τάση υποχώρησης που παρουσιάζει το πρωί της Μ. Πέμπτης, ενώ οι διεθνείς τιμές πετρελαίου συνεχίζουν καθοδικά για τρίτη ημέρα.

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται το πρωί της Μ. Πέμπτης η διεθνής τιμή του χρυσού, παρά το γεγονός ότι ακολουθεί πτωτική πορεία της τάξεως του 0,85%, ενώ οι τιμές πετρελαίου υποχωρούν για τρίτη συνεχή ημέρα.

Η τιμή του χρυσού υπολογίζεται σε 307,90 δολάρια ανά ουγκιά, υποχωρώντας κατά 0,85%. Ωστόσο, οι αναλυτές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι παρά την πτωτική τάση, η τιμή θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα επιβοηθούμενη από την ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου, τις τελευταίες ημέρες.

Όσον αφορά στις τιμές πετρελαίου, το πετρέλαιο NYMEX υποχωρεί κατά 0,38% το πρωί της Μ. Πέμπτης προσεγγίζοντας τα 26,37 δολάρια, ενώ και η τιμή του brent στο Λονδίνο κινείται χαμηλότερα κατά 0,41% πέριξ των 26,15 δολαρίων ανά βαρέλι.

Κύριος λόγος υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου, η διαβεβαίωση των Ισραηλινών για αποχώρηση από τη Δυτική Όχθη και άρση του αποκλεισμού του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, που δημιουργεί συνθήκες άμβλυνσης της κρίσης στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v