Σταθεροποιείται ο χρυσός, υποχωρεί το πετρέλαιο

Ηρεμία επικρατεί σήμερα στην αγορά χρυσού, ενώ πτωτικές τάσεις σημειώνονται στις αγορές του πετρελαίου, με τις τιμές να καταγράφουν από το πρωί υποχώρηση, μετά και την απελευθέρωση του Γ. Αραφάτ.

Ηρεμία επικρατεί σήμερα τόσο στην αγορά χρυσού όσο και στις αγορές του πετρελαίου, με τις τιμές να καταγράφουν από το πρωί μικρή υποχώρηση.

Στην ηλεκτρονική αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού σημειώνει μικρή πτώση 0,38% και διαμορφώνεται στα 26,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του brent στο Λονδίνο σημειώνει πτώση κατά 0,41% και διαμορφώνεται στα 26,15 δολαρίων ανά βαρέλι. Η σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς στην απελευθέρωση του Γιασέρ Αραφάτ και στη διαβεβαίωση των Ισραηλινών ότι θα αποχωρήσουν από τη Δυτική Όχθη.

Η τιμή του χρυσού σημειώνει επίσης πτώση κατά 0,85% και διαμορφώνεται στα 307,90 δολάρα ανα ουγκιά, επίπεδα τα οποία εξακολουθούν να θεωρούνται υψηλά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η τιμή του χρυσού θα κινείται σε υψηλά επίπεδα όσο θα εξακολουθεί η πτωτική τάση του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v