Σε χαμηλό 3 εβδομάδων το πετρέλαιο-Ψηλά ο χρυσός

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η τιμή του πετρελαίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κυμαίνεται ο χρυσός, ξεπερνώντας τα 311 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η τιμή του αργού πετρελαίου, ενώ ο χρυσός συνεχίζει να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας τα 311 δολάρια ανά ουγκιά.

Η υποχώρηση στην τιμή του πετρελαίου, με το αργό να προσεγγίζει τα 25,08 δολάρια παρουσιάζοντας μείωση 0,74% και το brent να βρίσκεται πέριξ των 25,74 δολαρίων ανά βαρέλι, οφείλεται κυρίως στην επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Ιράκ ότι ξαναρχίζει τις εξαγωγές ύστερα από εμπάργκο ενός μηνός.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόφαση του Ιράκ οφείλεται στη διαφαινόμενη –τουλάχιστον- μείωση της έντασης στη Μ. Ανατολή, γεγονός που δίνει μια ανάσα σταθεροποίησης στη διεθνή αγορά πετρελαίου.

Όσον αφορά στο χρυσό, συνεχίζει να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, λόγω και της συνεχιζόμενης υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρώ, ξεπερνώντας το απόγευμα της Δευτέρας και τα 311 δολάρια ανά ουγκιά και προσεγγίζοντας τα 311,05 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v