Αποθέματα και Μ. Ανατολή εκτοξεύουν το πετρέλαιο

Σε ανοδική πορεία επέστρεψαν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, επηρεασμένες από την είδηση για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, αλλά και την εκ νέου κλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή. Ο χρυσός υποχωρεί παραμένοντας, ωστόσο, στα επίπεδα των 311 δολαρίων.

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της είδησης για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, αλλά και την εκ νέου κλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή.

Η τιμή του αργού πετρελαίου αυξάνεται το πρωί της Τετάρτης κατά 0,49% προσεγγίζοντας τα 27,11 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent βρίσκεται στο +0,16% και τα 25,57 δολάρια. Το NYMEX είχε εκτοξευθεί κατά 1,18% αργά χθες το βράδυ όταν το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε μείωση των αποθεμάτων της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αποθέματα μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,4% ή κατά 4,5 εκατ. βαρέλια, μείωση μεγαλύτερη σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αναλόγως, το όριο ημερήσιων εισαγωγών μαύρου χρυσού υποχώρησε κατά 6,9% την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας την ανησυχία της διεθνούς αγοράς.

Το κλίμα ανόδου των τιμών, ενισχύθηκε και από την εκ νέου κλιμάκωση της βίας στη Μ. Ανατολή, καθώς νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ –την ίδια ώρα που διεξάγονταν συνομιλίες μεταξύ Μπους και Σαρόν- είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άτομα.

Όσον αφορά στο χρυσό, το πρωί της Τετάρτης δείχνει σημάδια υποχώρησης κατά 0,25%, βρίσκεται ωστόσο ακόμη σε υψηλά επίπεδα πέριξ των 311,20 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v