Υψηλά παραμένει ο χρυσός

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να παραμένει η τιμή του χρυσού, περιορίζοντας ωστόσο τα κέρδη μετά και την εκτίναξη της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ, στοιχείο που ώθησε ανοδικά το δολάριο. Πτωτικές τάσεις διαγράφει η αγορά πετρελαίου.

Η εκτίναξη της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ και η συνεπακόλουθη ενίσχυση του δολαρίου περιόρισαν τα κέρδη του χρυσού, ο οποίος ωστόσο παραμένει σε επίπεδο ρεκόρ. Πτωτικές τάσεις ακολουθεί η πετρελαϊκή αγορά.

Κοντά στα 312 δολάρια την ουγκιά εξακολουθεί να διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, περιορίζοντας ωστόσο τα κέρδη μετά και την άνοδο του δολαρίου από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών.

Ωστόσο, αναλυτές και παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι το κλίμα ανόδου του πολύτιμου μετάλλου είναι αρκετά ισχυρό και δεν αναμένεται να περιοριστεί σημαντικά από την πρόσκαιρη ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος.

Την ίδια στιγμή, νευρικές τάσεις ακολουθεί η πετρελαϊκή αγορά, με την τιμή του μαύρου χρυσού να βρίσκεται κοντά στα 26,3 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ στην αγορά του Λονδίνου η τιμή του πετρελαίου κυμαινόταν στα 25 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v