Ανοδος για πετρέλαιο και χρυσό

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας φημών που έχουν διαρρεύσει και μιλούν για μείωση της ημερήσιας παραγωγής. Ανοδικά κινείται και η τιμή του χρυσού λόγω της περαιτέρω εξασθένησης του δολαρίου.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας φημών που έχουν διαρρεύσει και μιλούν για μείωση της ημερήσιας παραγωγής. Ανοδικά κινείται και η τιμή του χρυσού η οποία απ’ ότι φαίνεται πλέον συνδέεται άμεσα με την εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος.

Στην ηλεκτρονική αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 27,91 δολάριο το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,23%, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent σημειώνει άνοδο 0,19% και διαμορφώνεται στα 26,28 δολάρια το βαρέλι.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η ανοδική κίνηση του πετρελαίου οφείλεται στις φήμες για ενδεχόμενη απόφαση περαιτέρω μείωσης της ημερήσιας παραγωγής από τις Αραβικές χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπουργοί ενέργειας των Αραβικών χωρών θα συναντηθούν το σαββατοκύριακο στο Κάϊρο, όπου θα συζητήσουν τη διατήρηση των τιμών στα επίπεδα των 25 δολαρίων ανά βαρέλι. Οι εν λόγω φήμες ωστόσο, κρίνονται ως ”αβάσιμες” από σημαντική μερίδα αναλυτών, μιας και όπως είναι γνωστό τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επικυρωθεί η διατήρηση της παραγωγής στα τρέχοντα επίπεδα.

Στο μεταξύ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 1,5% και διαμορφώνεται στα 310,95 δολάρια η ουγκιά, γεγονός το οποίο, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς συνδέεται άμεσα με την συνεχιζόμενη εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v