Φήμες για μείωση παραγωγής ανεβάζουν το πετρέλαιο

Με ανοδικές τάσεις διαπραγματεύονται το πρωί της Παρασκευής οι διεθνείς τιμές πετρελαίου καθώς εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη απόφαση νέας μείωσης της ημερήσιας παραγωγής. Και ο χρυσός κινείται ανοδικά ακολουθώντας την αποδυνάμωση του δολαρίου.

Ανοδικές τάσεις το πρωί στη διεθνή αγορά πετρελαίου που θορυβείται από φήμες για ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση της ημερήσιας παραγωγής, ενώ και ο χρυσός κινείται ανοδικά ακολουθώντας την αποδυνάμωση του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, το NYMEX αυξάνεται κατά 0,18% προσεγγίζοντας τα 27,86 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent κυμαίνεται στο +0,19% και τα 26,28 δολάρια.

Αιτία της ανοδικής πορείας, φήμες για ενδεχόμενη απόφαση νέας μείωσης της ημερήσιας παραγωγής από τις Αραβικές παραγωγούς χώρες, οι αρμόδιοι υπουργοί των οποίων συναντώνται το σαββατοκύριακό στο Κάιρο με κύριο μέλημά τους να διατηρήσουν τις διεθνείς τιμές στα επίπεδα των 25 δολαρίων ανά βαρέλι.

Ωστόσο, οι ψυχραιμότεροι τονίζουν ότι στις 26 Ιουνίου που συνεδριάζει ο ΟΠΕΚ, δεν αναμένονται αλλαγές στην πολιτική του, προκειμένου να μην πυροδοτηθεί νέα άνοδος των τιμών, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι η κατάσταση στην αγορά ενδέχεται να σταθεροποιηθεί μετά και τη σημερινή απελευθέρωση των έγκλειστων Παλαιστινίων από το Ναό της Γέννησης.

Όσον αφορά στο χρυσό, συνεχίζει να κινείται ανοδικά κατά 1% περίπου σήμερα, ξεπερνώντας ξανά το όριο των 310 δολαρίων και προσεγγίζοντας τα 310,45 δολάρια ανά ουγκιά. Αιτία η σταθερή αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ, και οι τάσεις διόρθωσης στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v