Ξανά στα ύψη ο χρυσός-Υποχωρεί το πετρέλαιο

Σε πολύ υψηλά επίπεδα διαπραγματεύεται το πρωί της Δευτέρας η τιμή του χρυσού, επωφελούμενη από τη διολίσθηση των διεθνών κεφαλαιαγορών και την ενίσχυση ευρώ, ενώ οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν.

Στα ύψη και πάλι η τιμή του χρυσού, που φαίνεται να επωφελείται από τη διολίσθηση των διεθνών κεφαλαιαγορών και την ενίσχυση ευρώ, ενώ αντίθετα, οι τιμές πετρελαίου κινούνται πτωτικά.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας η τιμή του χρυσού ξεπέρασε και πάλι το όριο των 310 δολαρίων, και παρουσιάζοντας αύξηση κατά 0,20% προσεγγίζει τα 311,35 δολάρια ανά ουγκιά. Οι αναλυτές αποδίδουν την εκ νέου εκτόξευση στην αποδυνάμωση των διεθνών κεφαλαιαγορών, αλλά και την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, οι διεθνείς τιμές κινούνται πτωτικά κατά 0,39% το αργό πετρέλαιο πέριξ των 27,90 δολαρίων και κατά 0,49% το brent που πλησιάζει τα 26,09 δολάρια ανά βαρέλι.

Αιτία της υποχώρησης, η απόφαση των Ισραηλινών δυνάμεων να μην ”εκδικηθούν” όπως ο Αριέλ Σαρόν είχε προειδοποιήσει για την επίθεση στο Τελ Αβίβ της περασμένης εβδομάδας, ενώ παράλληλα απέσυραν τις δυνάμεις τους από την πόλη Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης, εγκαθιστώντας ωστόσο νέες πέριξ της Γάζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v