Το δολάριο ρίχνει το χρυσό- ανοδικά το πετρέλαιο

Σε ”υψηλό” οκταμήνου έφτασε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη σκαρφαλώνοντας ενδοσυνεδριακά στα 29 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος ”ρίχνει” τον χρυσό στα 308 δολάρια η ουγκιά.

Σε ”υψηλό” οκταμήνου έφτασε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη σκαρφαλώνοντας ενδοσυνεδριακά στα 29 δολάρια ανά βαρέλι, αυτή την ώρα οι τιμές κινούνται σταθεροποιητικά. Στο μεταξύ ο χρυσός πέφτει στα 308 δολάρια η ουγκιά, λόγω της σημερινής ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος.

Η τιμή του αργού στην ηλεκτρονική αγορά της Νέας Υόρκης διαμορφώνεται στα 28,80 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,42%, ενώ το brent στο Λονδίνο σημειώνει επίσης άνοδο 0,38% και διαμορφώνεται στα 27,12 δολάρια το βαρέλι.

Η άνοδος των τιμών, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς οφείλεται στις δηλώσεις εκπροσώπων του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με τις οποίες οι διεθνείς τιμές πετρελαίου βρίσκονται σε ”ικανοποιητικά επίπεδα”. είναι ”ικανοποιητικές”, και ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα αποφασίσει αλλαγή πολιτικής στη σύνοδο του Ιουνίου.

Να υπενθυμίσουμε οτι η δηλώση αυή ήρθε μια ημέρα μετά την έκκληση της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας (ΙΕΑ) για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής, με στόχο τη σταθεροποίηση της αγοράς.

Στο μεταξύ η τιμή του χρυσού καταγράφει πτώση 2,80% και διαμορφώνεται στα 308 δολάρια η ουγκιά, γεγονός το οποίο, όπως είναι φυσικό, οφείλεται στην ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος έναντι των περισσοτέρων νομισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v