Ανοδικό ρεκόρ για πετρέλαιο-Χαμηλότερα ο χρυσός

Αναστροφή της χθεσινής τάσης όσον αφορά στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, παρατηρείται το πρωί της Τρίτης, με το αργό πετρέλαιο να ξεπερνά το όριο των 28 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός δείχνει σημάδια υποχώρησης, παραμένοντας ωστόσο πέριξ των 310 δολαρίων.

Σε ”υψηλό” οκταμήνου έφτασε η τιμή του αργού πετρελαίου νωρίς το πρωί της Τρίτης, αναστρέφοντας τη χθεσινή του πορεία, ενώ ο χρυσός δείχνει σημάδια υποχώρησης, παραμένοντας ωστόσο πέριξ των 310 δολαρίων.

Η τιμή του NYMEX, καταγράφοντας ανοδική τάση της τάξεως του 0,25% πλησίασε τα 29 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας ”υψηλό” οκταμήνου, ενώ λίγο αργότερα υποχώρησε στα 28,63 δολάρια. Ίδια ανοδική τάση και για το brent, το οποίο καταγράφει άνοδο κατά 0,26% πέριξ των 27,00 δολαρίων ανά βαρέλι.

Στην αναστροφή του κλίματος, συνέβαλαν δηλώσεις στελεχών του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με τις οποίες οι διεθνείς τιμές πετρελαίου είναι ”ικανοποιητικές”, και ο Οργανισμός ενδέχεται να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή της πολιτικής του στην ερχόμενη προγραμματισμένη σύνοδο του Ιουνίου.

Η αγορά, τονίζουν οι αναλυτές, ”ταρακουνήθηκε” από αυτή τη δήλωση καθώς λίγο πριν η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας (ΙΕΑ) είχε απευθύνει έκκληση προς τις παραγωγούς χώρες να αυξήσουν την ημερήσια παραγωγή ακόμη και πριν τον Ιούνιο, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά.

Όσον αφορά στο χρυσό, ύστερα από τη μικρή ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, ο χρυσός δείχνει να υποχωρεί κατά 0,75%. Παραμένει, ωστόσο, στα υψηλά επίπεδα των 310,05 δολαρίων ανά ουγκιά, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να διατηρήσει τη δυναμική των τελευταίων ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v