Υποχώρησε από το ”υψηλό” 8μήνου το πετρέλαιο

Με τάσεις καθόδου διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου το πρωί της Τετάρτης, μετά και την υποχώρησή τους από το ”υψηλό” 8μήνου, κυρίως λόγω της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων, ενώ και ο χρυσός υποχωρεί.

Υποχώρησε από το ”υψηλό” 8μήνου η τιμή του αργού πετρελαίου, που συνεχίζει να ακολουθεί πτωτική πορεία και το πρωί της Τετάρτης, κυρίως λόγω της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων, ενώ και ο χρυσός υποχωρεί μετά την ενίσχυση του δολαρίου.

Η τιμή του αργού υποχωρεί κατά 0,26% πλησιάζοντας τα 29,10 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent στο Λονδίνο πέφτει κατά 0,20% στα 27,26 δολάρια.

Αιτία, της υποχώρησης η ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, σύμφωνα με την οποία τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με διπλάσιο ρυθμό από ότι ανέμεναν οι αναλυτές, κατά 1% ή 2,07 εκατ. βαρέλια.

Όσον αφορά στο χρυσό, η τιμή του συνεχίζει να υποχωρεί από το ”υψηλό” των 311 δολαρίων, χάνοντας σήμερα 0,20% της αξίας του και πλησιάζοντας τα 307,45 δολάρια ανά ουγκιά, κυρίως λόγω της μικρής ενίσχυσης του δολαρίου έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v