Πτώση για πετρέλαιο - άνοδος για χρυσό

Η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη, μπορεί να ”υποχώρησε” από τα υψηλά οκταμήνου, η διαμόρφωσή της ωστόσο στα 29 δολάρια το βαρέλι εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία στην αγορά. Ο χρυσός ενισχύεται.

Η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη, μπορεί να ”υποχώρησε” από τα υψηλά οκταμήνου, η διαμόρφωσή της ωστόσο στα 29 δολάρια το βαρέλι εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία στην αγορά. Στο μεταξύ η τιμή του χρυσού ενισχύεται σήμερα λόγω της μερικής ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος.

Ειδικότερα, η τιμή του αργού σημειώνει πτώση κατά 0,36% και διαμορφώνεται στα 29 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του brent στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,23% και διαμορφώνεται στα 27,23 δολάρια το βαρέλι.

Η υποχώρηση των τιμών οφείλεται στην ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, σύμφωνα με την οποία τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με διπλάσιο ρυθμό από ότι ανέμεναν οι αναλυτές, κατά 1% ή 2,07 εκατ. βαρέλια.

Η τιμή του χρυσού εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το υψηλό των 311 δολαρίων. Ωστόσο σήμερα η τιμή του ενισχύεται κατά 0,80% λόγω της ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος, και διαμορφώνεται στα 308,55 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v