Οριακά ανοδικά πετρέλαιο και χρυσός

Με μικρή άνοδο διαπραγματεύονται το πρωί της Πέμπτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, ωστόσο σε χαμηλότερα επίπεδα από το ”υψηλό” των 29 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός ανακάμπτει λόγω της εκ νέου υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου το πρωί της Πέμπτης, έχοντας ωστόσο υποχωρήσει σημαντικά από το ”υψηλό” των 29 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ και ο χρυσός ανακάμπτει λόγω της εκ νέου υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Η τιμή του αργού πετρελαίου κυμαίνεται στα επίπεδα των 28,35 δολαρίων ανά βαρέλι την Πέμπτη, σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,20%, ενώ και η τιμή του brent στο Λονδίνο βρίσκεται στο +0,17% και τα 26,73 δολάρια.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για μια ”σταθεροποιητική πορεία” σήμερα ύστερα από το ”υψηλό” 8μήνου πριν δύο ημέρες και την απότομη πτώση λόγω των αμερικανικών αποθεμάτων χθες.

Όσον αφορά στην αγορά πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός δείχνει από το πρωί σημεία επανάκαμψης, κερδίζοντας περί το 0,70% ανερχόμενος στα 309,75 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς το δολάριο υποχωρεί και πάλι σήμερα, οριακά βέβαια, έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v