Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο, άνοδος για χρυσό

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές στον απόηχο των δηλώσεων Κασιάνοφ για άρση των περιορισμών στις εξαγωγές ρωσικού αργού. Ανοδικά κινείται ο χρυσός.

Η Ρωσία, η υπ’ αριθμόν δύο πετρελαιοπραγωγός χώρα, διεθνώς, πρόκειται σε διάστημα δύο μηνών να άρει σταδιακά τους περιορισμούς που έχει θέσει στις εξαγωγές ρωσικού αργού, ώστε να επιτρέψει στους παραγωγούς να επωφεληθούν από τις ενισχυόμενες διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου, δήλωσε, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Κασιάνοφ.

”Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα επιστρέψουμε σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα όσον αφορά τον όγκο των εξαγωγών πετρελαίου”, δήλωσε ο Κασιάνοφ μετά το πέρας της σημερινής συνάντησής του με διευθυντικά στελέχη ρωσικών πετρελαϊκών εταιριών, όπως η Lukoil και η Yukos, για να επανεξετάσουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές ρωσικού αργού που έχουν τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2002.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Κασιάνοφ, η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου σημείωσε, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, κέρδη 1,6% και ανήλθε στα 26,64 δολάρια. Αυτή την ώρα οι τιμές κινούνται σταθεροποιητικά, με το αργό να σημειώνει πτώση 0,45% και να διαμορφώνεται στα 27,50 δολάρια το βαρέλι, και το brent να σημειώνει πτώση 0,46% και να διαμορφώνεται στα 25,92 δολάρια το βαρέλι.



Σταθερά, λίγο πάνω από τα 310 δολάρια η ουγκιά διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού, εξαιτίας του εξασθενημένου δολαρίου. Ειδικότερα, η τιμή του σημειώνει άνοδο 0,60% και διαμορφώνεται στα 310,25 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v