Ξεπερνά τα 312 δολάρια πάλι ο χρυσός

Ξανά πάνω το δεύτερο ψυχολογικό όριο των 312 δολαρίων ανά ουγκιά διαπραγματεύεται το πρωί της Δευτέρας η τιμή του χρυσού, επηρεασμένη από την εκ νέου ενδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου (το ευρωπαϊκό νόμισμα προσεγγίζει τα 92,22 σεντς).

Πάνω από το ”ψυχολογικό” όριο των 312 δολαρίων ανά ουγκιά διαπραγματεύεται για ακόμη μια φορά η τιμή του χρυσού το πρωί της Δευτέρας, κυρίως λόγω της νέας ενδυνάμωσης του ευρώ έναντι του δολαρίου, στα 92,22 σεντς.

Η τιμή του χρυσού καταγράφοντας ανοδική τάση κατά 1,25% βρίσκεται στα 312,10 δολάρια, ενώ νωρίς το πρωί είχε προσεγγίσει και τα 312,45 δολάρια ανά ουγκιά, πλησιάζοντας το ρεκόρ της 8ης Μαΐου, οπότε είχε αγγίξει τα 312,90 δολάρια.

Οι αναλυτές, τονίζουν ότι η ανοδική τάση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συνεχή αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, αλλά και στη νευρικότητα των διεθνών κεφαλαιαγορών, ενώ τονίζουν ότι όσο σε πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο οι συνθήκες δεν βελτιώνονται, τόσο ο χρυσός θα ενισχύεται.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, παρουσιάζει οριακά υποχωρητικές τάσεις με το NYMEX να χάνει 0,08% της αξίας του, πλησιάζοντας τα 27,07 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent καταγράφει οριακές απώλειες της τάξεως του 0,02% πέριξ των 26,34 δολαρίων.

Οι τιμές κινούνται καθοδικά, ”σταθεροποιητικά” σύμφωνα με τους αναλυτές, καθώς η δήλωση του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ότι ”οι τιμές του πετρελαίου κινούνται στο σωστό εύρος μεταξύ 22 και 28 δολαρίων” επέδρασε κατευναστικά στην αγορά, η οποία προσπαθούσε για πάνω από μία εβδομάδα να βρει κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v