Ρεκόρ διετίας για το χρυσό

Στη σιγουριά του χρυσού καταφεύγουν από το απόγευμα της Δευτέρας οι επενδυτές μετά και τη νέα υποχώρηση του δολαρίου, εκτοξεύοντας την τιμή του χρυσού από το ένα στο άλλο ρεκόρ διετίας.

Τρία συνεχόμενα ρεκόρ διετίας έχει καταρρίψει από το απόγευμα της Δευτέρας η διεθνής τιμή του χρυσού, στη σιγουριά του οποίου στρέφονται οι επενδυτές μετά και τη νέα υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Το πρωί της Τρίτης, ο χρυσός καταγράφει ανοδική πορεία κατά 0,10% και κυμαίνεται στο επίπεδο ρεκόρ των 315,85 δολαρίων ανά ουγκιά, έχοντας ήδη καταρρίψει δύο προηγούμενα ρεκόρ διετίας, ένα στα 314,50 δολάρια και ένα στα 314,70 δολάρια ανά ουγκιά.

Χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τους αναλυτές, της ενδυνάμωσης του πολυτιμότερου των μετάλλων, το γεγονός ότι ο χρυσός είχε να προσεγγίσει τόσο υψηλά επίπεδα από τις 11 Φεβρουαρίου του 2000, ενώ ούτε ακόμη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου δεν είχε εκτοξευθεί τόσο πολύ. Αιτία, σύμφωνα και με τους ίδιους, η συνεχής αποδυνάμωση του δολαρίου και η γενικότερη αστάθεια στο διεθνές οικονομικό σκηνικό.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, τάσεις υποχώρησης καταγράφει από νωρίς το πρωί με το NYMEX να κινείται πτωτικά κατά 0,19% στα 27,04 δολάρια ανά βαρέλι και το brent κατά 0,09% πέριξ των 26,29 δολαρίων ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v