Ξανά ανοδικά το πετρέλαιο λόγω Μ.Ανατολής

Ανηφόρα ακολουθεί για ακόμη μια φορά το πετρέλαιο, μετά την ανάφλεξη της κατάστασης στη Μ. Ανατολή, ενώ ο χρυσός αν και υποχωρεί βρίσκεται ακόμη στο πολύ υψηλό επίπεδο των 315,75 δολαρίων.

Ανοδική πορεία ακολουθεί το πρωί της Πέμπτης το πετρέλαιο, ύστερα από μερικές ημέρες σταθεροποίησης, λόγω της νέας ανάφλεξης της κρίσης στη Μ. Ανατολή, ενώ ο χρυσός αν και υποχωρεί βρίσκεται ακόμη στο πολύ υψηλό επίπεδο των 315,75 δολαρίων.

Το NYMEX κινείται κατά 0,23% ανοδικά πέριξ των 26,60 δολαρίων, ενώ και το brent βρίσκεται στο +0,35% και τα 25,86 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά παρακολουθεί χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, τη νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ, το βράδυ της Τετάρτης, όπου σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν 80 από τα οποία τα 20 βρίσκονται σε κρισιμότατη κατάσταση. Παράλληλα, το αρνητικό κλίμα ενισχύθηκε και από την είδηση για πυρκαγιά στην Ισραηλινή πρεσβεία στο Παρίσι (που αποδίδεται μέχρι στιγμής σε ατύχημα).

Όσον αφορά στο χρυσό, αν και καταγράφει πτωτική πορεία κατά 2,15% βρίσκεται ακόμη στο πολύ υψηλό επίπεδο των 315,75 δολαρίων ανά ουγκιά, αποδεικνύοντας το ”φόβο” των επενδυτών που στρέφονται σε ”σταθερότερες αποδόσεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v