Νέο ρεκόρ για το χρυσό-Άνοδος και για πετρέλαιο

Στα πολύ υψηλά επίπεδα των 317,60 δολαρίων ανά ουγκιά διαπραγματεύεται το πρωί της Τετάρτης η διεθνής τιμή του χρυσού, έχοντας καταρρίψει οποιοδήποτε προηγούμενο ”υψηλό” των τελευταίων χρόνων.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα, πέριξ των 317,60 δολαρίων ανά ουγκιά διαπραγματεύεται το πρωί της Τετάρτης η διεθνής τιμή του χρυσού, καταρρίπτοντας οποιοδήποτε προηγούμενο ”υψηλό” των τελευταίων χρόνων.

Η τιμή του πολυτιμότερου των μετάλλων ακολουθεί ανοδική πορεία κατά 1,45% πλησιάζοντας τα 318 δολάρια ανά ουγκιά, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι όσο το δολάριο παραμένει αδύναμο έναντι του ευρώ και όσο οι διεθνείς κεφαλαιαγορές αναζητούν κατεύθυνση, η τιμή ενδέχεται να συνεχίσει να ακολουθεί ανοδική πορεία.

Όσον αφορά στην τιμή του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή απογευματινή υποχώρηση έως και κατά 2,9% λόγω της απρόσμενης αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων, οι τιμές του πετρελαίου έχουν γυρίσει σε θετικό έδαφος με το NYMEX στο +0,19% και τα 26,62 δολάρια και το brent ανοδικά κατά 0,15% στα 25,75 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το κλίμα άλλαξε μετά την επιβεβαίωση της κρίσης στο Κασμίρ από τη δολοφονία μετριοπαθούς πολιτικού ηγέτη, ενώ στην εκτίναξη των τιμών επέδρασε και η πρωινή είδηση για νέα εισβολή των Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη, που ”έκοψε” στα δύο τη Λωρίδα της Γάζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v