Πτωτικά, ωστόσο υψηλά ακόμη ο χρυσός

Με μικρή υποχώρηση διαπραγματεύεται το πρωί της Τετάρτης η διεθνής τιμή του χρυσού, έχοντας απομακρυνθεί από τα επίπεδα πέριξ του υψηλού διετίας, ωστόσο βρίσκεται στα πολύ υψηλά επίπεδα των 323,55 δολαρίων ανά ουγκιά.

Κάτω από τα επίπεδα πέριξ του υψηλού διετίας που προσέγγιζε –ενδοσυνεδριακά- χθες, διαπραγματεύεται το πρωί της Τετάρτης η τιμή του χρυσού, η οποία ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, πέριξ των 324 δολαρίων ανά ουγκιά.

Η τιμή του χρυσού παρουσιάζει τάσεις υποχώρησης κατά 0,80% από νωρίς το πρωί, και διαπραγματεύεται πέριξ των 323,55 δολαρίων, έχοντας υποχωρήσει από τα επίπεδα των 325,05 δολαρίων που προσέγγισε χθες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές η τιμή δεν αναμένεται να υποχωρήσει προτού ξεκαθαρίσει η πορεία του δολαρίου έναντι του ευρώ –κυρίως- αλλά και του γεν. Παράλληλα, τονίζουν η αστάθεια στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και τα αντιφατικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενισχύουν την πεποίθηση στους επενδυτές ότι πρέπει να στραφούν σε σταθερότερες τοποθετήσεις.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, πτωτική καταγράφεται η πορεία του, με το αργό να χάνει γύρω στο 0,30% και να προσεγγίζει τα 24,97 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά και το brent στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 0,31% στα 24,45 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v