Συμφωνία Ρωσίας - ΗΠΑ σταθεροποιεί το πετρέλαιο

Η υπογραφή συμφωνίας για το ξεκίνημα διμερούς διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την ενέργεια, σταθεροποίησε τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Μικρή μείωση σημειώνει η τιμή του χρυσού.

Οι Τζώρτζ Μπους και Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψαν σήμερα δήλωση για το ξεκίνημα ”ενός νέου διαλόγου για την ενέργεια”, ο οποίος αναμένεται να επιτρέψει μεσοπρόθεσμα τη διαφοροποίηση των πηγών από τις οποίες οι ΗΠΑ προμηθεύονται αργό πετρέλαιο, καθώς και την αύξηση των αμερικανικών επενδύσεων στη Ρωσία. ”Η πρόοδος της παγκόσμιας οικονομίας εξαρτάται από τη σταθερότητα και την αξιοπιστία των ενεργειακών πηγών”, αναφέρεται στην κοινή δήλωση. Η Ρωσία είναι ένας ”από τους σημαντικότερους παγκόσμιους προμηθευτές ενέργειας” και για να ”αυξηθεί η διεθνής ενεργειακή ασφάλεια και η σταθερότητα” των αγορών ”συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε ένα διμερή διάλογο για την ενέργεια”, αναφέρεται στο κείμενο.

Η υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας οδηγεί σε πτώση των τιμών πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Ειδικότερα η τιμή του αργού στην ηλεκτρονική αγορά της Νέας Υόρκης κινείται πτωτικά κατά 0,48% και διαμορφώνεται στα 25,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου σημειώνει πτώση 0,37% και διαμορφώνεται στα 25,02 δολάρια το βαρέλι.

Στο μεταξύ μετά το χθεσινό ρεκόρ, πτώση καταγράφει σήμερα και η τιμή του χρυσού. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαμορφώνεται στα 321,75 δολάρια η ουγκιά, σημειώνοντας μικρή πτώση 0,48%.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v