Τα ”υψηλά” διετίας ”φλερτάρει” ο χρυσός

Η ”αδυναμία” του αμερικανικού νομίσματος οδηγεί και πάλι τον χρυσό σε υψηλά διετίας, αφού ενδοσυνεδριακά έφτασε να διαπραγματεύεται στα 325,05 δολάρια ανά ουγκιά. Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου.

Η ”αδυναμία” του αμερικανικού νομίσματος οδηγεί και πάλι τον χρυσό σε υψηλά διετίας, αφού ενδοσυνεδριακά έφτασε να διαπραγματεύεται στα 325,05 δολάρια ανά ουγκιά. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται σήμερα μεταξύ 321,15 – 325,05, επιβεβαιώνοντας, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς την ”επιστροφή του στον χαρακτηρισμό του καταφυγίου”.

Η τιμή του αργού στην ηλεκτρονική αγορά της Νεας Υόρκης κινείται πτωτικά κατά 0,25% και διαπραγματεύεται στα 25,63 δολάρια το βαρέλι, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής από Ρωσία και Νορβηγία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του προηγούμενου μήνα, η Βενεζουέλα έχει ήδη αυξήσει την ημερήσια παραγωγή της κατά 200.000 βαρέλια. Η τιμή του brent στο Λονδίνο σημειώνει μικρή άνοδο 0,23% και διαπραγματεύεται στα 25,17 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v