Ανοδικές τάσεις σε πετρέλαιο και χρυσό

Σε ελαφρώς χαμηλότερα από τα πρωινά του επίπεδα διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας του περιορισμού των απωλειών που εμφανίζει το απόγευμα το αμερικανικό νόμισμα. Ανοδικές τάσεις σημειώνουν και οι τιμές του πετρελαίου.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα από τα πρωινά του επίπεδα διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας του περιορισμού των απωλειών που εμφανίζει το απόγευμα το αμερικανικό νόμισμα.

Αυτή την ώρα η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 1,25% και διαπραγματεύεται στα 326,25 δολάρια η ουγκιά από 327,85 δολάρια που διαπραγματευόταν το πρωί. Οπως τονίζουν κύκλοι της αγοράς, παρά τη θετική εξέλιξη των μακροοικονομικών στοιχείων της αμερικάνικης οικονομίας, το δολάριο θα συνεχίσει να διαγράφει πτωτική πορεία, γεγονός το οποίο κάθε άλλο παρά ανησυχεί την αμερικανική Κυβέρνηση. Το γεγονός αυτό επισημαίνουν οι ίδοι κύκλοι θα σημάνει την περαιτέρω άνοδο του χρυσού.

Ανοδικά αλλά σε χαμηλότερα από τα χθεσινά τους επίπεδα κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου -προς ανακούφιση των εμπλεκομένων στην αγορά. Η χθεσινή σημαντική άνοδος των τιμών οδήγησε τον ΟΠΕΚ, όπως τονίζουν παρατηρητές της αγοράς, στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό των εξαγωγών από τα μη μέλη του ΟΠΕΚ, προκειμένου να συγκρατηθεί η αγορά.

Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλια παράδοσης Ιουνίου σημειώνει άνοδο 0,55% και διαπραγματεύεται στα 24,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού σημειώνει άνοδο 0,65% και διαμορφώνεται στα 25,30 δολάρια το βαλέρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v