Σε ”υψηλό” δυόμισι ετών ο χρυσός

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δυόμισι ετών έφτασε νωρίς το πρωί η διεθνής τιμή του χρυσού η οποία προσέγγισε τα 330 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ τα κέρδη του επανακτά με αργό ρυθμό η τιμή του αργού πετρελαίου.

Σε ”υψηλό” δυόμισι ετών έφτασε νωρίς το πρωί της Τρίτης η διεθνής τιμή του χρυσού, ο οποίος προσέγγισε τα 330 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ και το αργό πετρέλαιο φαίνεται να επανακτά με αργό ρυθμό τα κέρδη του.

Όσον αφορά στο χρυσό που τώρα βρίσκεται στα 329,50 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει τα 330 δολάρια, η απότομη αύξησή του κατά 2,25% επήλθε ύστερα από την υποχώρηση του δολαρίου στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 16 μηνών έναντι του ευρώ, και την παράλληλη βουτιά του δείκτη Standard & Poor’s 500 σε ”χαμηλό” οκταμήνου.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι η πορεία του χρυσού θα συνεχισθεί όσο το διεθνές οικονομικό κλίμα παραμένει ασθενές και όσο υπάρχουν πολιτικοοικονομικές κρίσεις –όπως αυτή του Κασμίρ και της Μ. Ανατολής- να αποδυναμώνουν το τοπίο.

Αναφορικά με το πετρέλαιο, η τιμή του αργού πετρελαίου τείνει να επανακτήσει τα χαμένα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, και διαπραγματεύεται με άνοδο της τάξης του 0,22% πλησιάζοντας τα 25,30 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v