Σταθερή άνοδος για χρυσό-Κάτω το NYMEX

Σταθερά ανοδική τροχιά ακολουθεί η διεθνής τιμή του χρυσού, ο οποίος διαπραγματεύεται το πρωί της Δευτέρας στα 327 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ πτωτική είναι η πορεία του αργού ύστερα από τη δημοσιοποίηση αρνητικής έρευνας για την τιμή του το 2002.

Σταθερά ανοδικά συνεχίζει να διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού, που βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας στα 327 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ πτωτική είναι η πορεία του αργού ύστερα από τη δημοσιοποίηση αρνητικής έρευνας για την τιμή του το 2002.

Ο χρυσός, επαληθεύοντας για ακόμη μια φορά τους αναλυτές που θέλουν σταθερά ανοδική την πορεία του για αρκετό διάστημα ακόμη, παρουσιάζει αυξητικές κατά 0,45% τάσεις, προσεγγίζοντας τα 327,00 δολάρια ανά ουγκιά.

Αντίθετα, πτωτική είναι η πορεία του πετρελαίου και δη του αργού, το οποίο υποχωρεί κατά 0,16% φτάνοντας τα 25,15 δολάρια ανά βαρέλι. Κύρια αιτία της υποχώρησης, οι εκτιμήσεις των αναλυτών ότι οι τιμές του αργού θα υποχωρήσουν σημαντικά κατά το 2002 λόγω της ειδικής πολιτικής εξαγωγών που ακολουθούν οι χώρες που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, αλλά και της ηπιότερης του αναμενόμενου ενδυνάμωσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι διεθνείς τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 17% από το περασμένο έτος και στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις αποφάσεις αλλαγής του κλίματος που ενδέχεται να λάβει στις 16 Ιουνίου ο ΟΠΕΚ στη συνεδρίαση της Βιέννης –αν και παράγοντες του Οργανισμού δεν έχουν επιβεβαιώσει αλλαγή πολιτικής.

Από τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις δεν φαίνεται να πτοείται το brent, το οποίο διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,70% προσεγγίζοντας τα 24,75 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v