Νευρικότητα στην αγορά πετρελαίου

Πτωτικά εκτιμάται οτι θα κινηθούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, οι χώρες μη μέλη του ΟΠΕΚ σκοπεύουν να αυξήσουν την παραγωγή τους. Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού στα 327 δολάρια η ουγκιά.

Πτωτικά εκτιμάται οτι θα κινηθούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, οι χώρες μη μέλη του ΟΠΕΚ σκοπεύουν να αυξήσουν την παραγωγή τους. Η τιμή του αργού εκτιμάται ότι εντός του έτους θα φτάσει τα 23 δολάρια

Να σημειωθεί ότι η Νορβηγία σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή της στα τέλη του Ιουνίου, εποχή κατά την οποία λήγει η συμφωνία της με τον ΟΠΕΚ, ενώ και η Ρωσία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Αυτή την ώρα η τιμή του brent στο Λονδίνο διαμορφώνεται στα 24,74 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,70% ενώ η τιμή του αργού στην ηλεκτρονική αγορά της Νέας Υόρκης διαπραγματεύεται κατά 0,18% χαμηλότερα στα 25,13 δολάρια το βαρέλι.

Στο μεταξύ η εκ νέου πτώση του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος ενισχύουν την τιμή του χρυσού, η οποία διαπραγματεύεται κατά 0,80% υψηλότερα στα 327,35 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v