Σταθεροποιητικά κινείται το πετρέλαιο

Σαθεροποιητική πορεία ακολουθούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά τη χθεσινή πτώση σε χαμηλά διετίας. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι σε περίπτωση που οι εκτός ΟΠΕΚ χώρες αυξήσουν την παραγωγή τους, οι τιμές ενδέχεται να κινηθούν πτωτικά κατά το β’ εξάμηνο του έτους. Ανακάμπτει ο χρυσός.

Μετά τη χθεσινή πτώση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών εξαιτίας της μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων, σήμερα οι τιμές ακολουθούν σταθεροποιητική πορεία με τις τιμές του αργού στη Νέα Υόρκη και του brent στο Λονδίνο να σημειώνουν ελαφρώς ανοδικές τάσεις.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2% την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, εξέλιξη που οδηγεί στη μείωση των τιμών του πετρελαίου, αλλά και πυροδοτεί τις ανησυχίες των διαπραγματευτών πετρελαίου ότι η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν.

Το brent σημειώνει άνοδο 0,18% και διαμορφώνεται στα 24,36 δολάρα το βαρέλι, ενώ στην Νέα Υόρκη η τιμή του αργού σημειώνει επίσης μικρή άνοδο της τάξης του 0,18% και διαμορφώνεται στα 24,36 δολάρια το βαρέλι. Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς οι χώρες εκτός ΟΠΕΚ ενδέχεται να να αυξήσουν την παραγωγή τους, γεγονός το οποίο ενδέχεται να πυροδοτήσει νέα πτώση των τιμών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2002.

Η τιμή του χρυσού διαπραγματεύεται σήμερα σε υψηλότερα επίπεδα, εξαιτίας της πτώσης του αμερικανικού νομίσματος. Αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 2,45% και διαμορφώνεται στα 324,35 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v