Επανακάμπτει το πετρέλαιο – Σταθερά ο χρυσός

Σταθερά ανοδικά διαπραγματεύεται το πρωί της Πέμπτης η διεθνής τιμή του χρυσού, ωστόσο έχει υποχωρήσει κάτω από 325 δολάρια, ενώ τάσεις ανάκαμψης παρατηρούνται στην αγορά πετρελαίου.

Σταθεροποιητικά φαίνεται να κινείται το πρωί της Πέμπτης η διεθνής τιμή του χρυσού, έχοντας υποχωρήσει κοντά στα 323 δολάρια, ενώ να επανακάμπτει φαίνεται η τιμή αργού και brent πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός καταγράφει ανοδική κατά 1,15% πορεία και κυμαίνεται στα 322,55 δολάρια ανά ουγκιά, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι τουλάχιστον για σήμερα θα ακολουθήσει περισσότερο σταθεροποιητική και λιγότερο ανοδική πορεία.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, η αγορά φαίνεται να επανακάμπτει ύστερα από ανακοίνωση της Goldman Sachs ότι αναθεωρεί προς τα πάνω την τιμή στόχο για το brent, σε 23 δολάρια ανά βαρέλι (για το 2002) και 21,5 δολάρια ανά βαρέλι το 2003, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για τιμή στα 20 δολάρια ανά βαρέλι και για τα δύο έτη.

Η τιμή του αργού πετρελαίου καταγράφει κέρδη κατά 0,36% πέριξ των 25,25 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ και το brent παρουσιάζει ανοδική κατά 0,28% πορεία και κυμαίνεται στα 24,46 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v