Υποχωρεί ο χρυσός – Σταθεροποιείται το πετρέλαιο

Με ελαφρώς ανοδική τάση, ξεφεύγοντας από τα ”χαμηλά” τριμήνου, διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, μετά την είδηση για υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Η είδηση για υποχώρηση των εβδομαδιαίων αμερικανικών αποθεμάτων φαίνεται να δίνει μικρή ώθηση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, οι οποίες σταθεροποιούνται ύστερα από τα χθεσινά ”χαμηλά” τριμήνου.

Συγκεκριμένα, η τιμή του NYMEX διαπραγματεύεται με άνοδο 0,14% στα 24,26 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent ανακάμπτει κατά 0,37% και κυμαίνεται πέριξ των 23,67 δολαρίων ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μετά την ”ψυχρολουσία” της ΙΕΑ, η ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ σε αργό και βενζίνη υποχώρησαν κατά 0,8% την περασμένη εβδομάδα, λειτούργησε εξισορροπητικά για τις διεθνείς τιμές οι οποίες κινούνται ανοδικά για πρώτη φορά την τρέχουσα εβδομάδα.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την πτωτική της πορεία κατά 1,77% και κυμαίνεται στα 319,43 δολάρια ανά ουγκιά, σημείο από όπου οι αναλυτές δεν βλέπουν να υποχωρεί, καθώς συνεχίζεται το κλίμα νευρικότητας στα διεθνή χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v