Συνεχίζει σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο

Συνεχίζουν πτωτικά για ακόμη μια ημέρα οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, με το brent να έχει υποχωρήσει κάτω από τα 24 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ελαφρώς ανοδική πορεία ακολουθεί ο χρυσός, έχοντας πάντως υποχωρήσει πέριξ των 319 δολαρίων ανά ουγκιά.

Πτωτική για ακόμη μια ημέρα η τάση στη διεθνή αγορά πετρελαίου με το brent να έχει υποχωρήσει χαμηλότερα των 24 δολαρίων, ενώ οριακά ανοδική πορεία ακολουθεί ο χρυσός, έχοντας πάντως υποχωρήσει πέριξ των 319 δολαρίων ανά ουγκιά.

Όσον αφορά στο χρυσό, η τιμή του καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,05% και κυμαίνεται στα 319,05 δολάρια ανά ουγκιά, έχοντας υποχωρήσει κατά πολύ από το ”υψηλό” των 330 που προσέγγιζε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, οι γνωρίζοντες την αγορά, επισημαίνουν ότι το ανοδικό ράλι του πολύτιμου μετάλλου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και θα υπάρξει συνέχεια.

Νευρική παραμένει, πάντως, η αγορά πετρελαίου που ακολουθεί σταθερά πτωτική πορεία με το NYMEX να υποχωρεί κατά 0,02% στα 24,75 δολάρια ανά βαρέλι και το brent να έχει υποχωρήσει στα 23,64 δολάρια ανά βαρέλι, πλησιάζοντας ”χαμηλά” οκταμήνου.

Η πτωτική πορεία της αγοράς πετρελαίου δεν μπόρεσε να ανατραπεί ούτε μετά την ανακοίνωση της Ινδίας ότι οι ανάγκες της για εισαγωγές πετρελαίου θα αυξηθούν στο επόμενο έτος, και ότι η ένταση με το Πακιστάν δεν θα ανακόψει τις επενδύσεις που ετοιμάζει στο χώρο του πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v