Οι Νορβηγοί συνδικαλιστές ανεβάζουν το πετρέλαιο

Ανοδικά διαπραγματεύονται οι διεθνείς τιμές πετρελαίου το πρωί της Πέμπτης, ύστερα από αρκετές ημέρες υποχώρησης, καθώς η επαπειλούμενη απεργία του πετρελαϊκού κλάδου στη Νορβηγία εγείρει φόβους για περιορισμό των αμερικανικών αποθεμάτων.

Ανοδικά, ύστερα από αρκετές ημέρες υποχώρησης, διαπραγματεύονται οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς η επαπειλούμενη απεργία του πετρελαϊκού κλάδου στη Νορβηγία εγείρει φόβους για περιορισμό των αμερικανικών αποθεμάτων.

Συγκεκριμένα, η τιμή του NYMEX κερδίζει 0,30% και κυμαίνεται στα 24,94 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent βρίσκεται στο +0,40% και τα 24,26 δολάρια ανά βαρέλι.

Αιτία, της ανοδικής τάσης των τιμών, η επαπειλούμενη απεργία διαρκείας που έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Δευτέρα τα συνδικάτα εργαζομένων των Statoil, BP και Exxon Mobil στη Νορβηγία, εάν δεν ικανοποιηθούν τα εργασιακά τους αιτήματα.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, εάν μια τέτοια απεργία λάβει χώρα, η ημερήσια παραγωγή και άρα οι εξαγωγές της Νορβηγίας θα περιοριστούν τουλάχιστον κατά 150.000 βαρέλια, δηλαδή κατά 50%, γεγονός που θα επιδράσει αρνητικά στα αποθέματα –κυρίως- των ΗΠΑ, τα οποία ήδη βρίσκονται χαμηλότερα από το αναμενόμενο.

Όσον αφορά στο χρυσό, ακολουθεί το πρωί της Πέμπτης πτωτική πορεία κατά 0,70% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 318,55 δολάρια ανά ουγκιά, ως αποτέλεσμα της ρευστοποίησης κερδών στην οποία έχουν επιδοθεί οι επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v